zondag 28 februari 2016

Jasper wint Kuurne-Brussel-Kuurne!


Wij zagen het al lang aankomen en nu is het ook gebeurd. Jasper Stuyven wint een klassieke wedstrijd! Hij kwam alleen aan in Kuurne-Brussel-Kuurne en wint daarmee zijn eerste ééndagswedstrijd buiten categorie.

Gisteren toonde onze kampioen al dat hij heel sterk was tijdens de omloop het Nieuwsblad. Helemaal alleen probeerde hij de sprong te maken naar een supersterke kopgroep. Een val in de smalle straatjes van het parcours besliste daar anders over.

Vandaag had hij zich voorgenomen om met elke ontsnapping mee te glippen. Toen Peter Sagan, de wereldkampioen, een demarrage plaatste, kon alleen Jasper volgen. Als later anderen het probeerden moesten ze steeds Jasper in hun wiel dulden. Uiteindelijk kon een groepje wegrijden van het peloton en alweer was onze peter van de partij. Toen bleek dat het peloton de kopgroep ging inhalen, ging hij alleen. Hij reed 16km alleen voor het peloton en de kopgroep uit. Met man en macht probeerden Tom Boonen, Greg Van Avermaet en andere toppers hem in te halen maar zonder succes. Jasper kwam met de armen in de lucht over de aankomst en toont dat hij een echte toprenner geworden is!

De kinderen en leerkrachten van Woudlucht zijn dolblij met de prestatie van hun peter. Dat het een toffe gast is, wisten wij al lang. Hij werkt al een tijdje hard mee aan ons project. Nu krijgt de overwinning die hij verdient en wij worden elke dag trotser op onze peter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten