Wie zijn we?

BBOG Woudlucht Heverlee

B.B.O.G. Woudlucht is een basisschool voor buitengewoon onderwijs van het gemeenschapsonderwijs (GO). De school is erg rustig gelegen met het Heverleebos aan de ene kant en een woonwijk aan de andere kant. In deze omgeving biedt Woudlucht onderwijs aan aan kinderen met enkel- of meervoudige stoornissen. Deze worden als volgt ingedeeld: kinderen met leerstoornissen (type 8), kinderen met een licht-verstandelijke beperking (type 1), kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking (type 2) en kinderen met een stoornis binnen het autismespectrum (type 1, 2 en 8).
Naast het aanbieden van schoolse vaardigheden, proberen we onze leerlingen voor te bereiden op de toekomst. Het is immers de bedoeling dat ook zij hun plaatsje binnen onze samenleving vinden. We leren hen de vaardigheden en brengen hen de kennis bij die ze nodig zullen hebben om zich goed te voelen in deze maatschappij.


Werkgroep Speelplaats

Wij zijn de werkgroep speelplaats van het BBOG Woudlucht te Heverlee. Bestaande uit verschillende personeelsleden van de school en met Kristel Vandenbempt als voorzitter en drijvende kracht. Het oorspronkelijk doel van onze werkgroep was het verzorgen en verfraaien van de speelplaatsen op de school. Hiervoor was natuurlijk geld nodig en al gauw ontstonden er verschillende activiteiten binnen en buiten de school om dit te bekomen.
De activiteiten werden echter uitgebreider en onze doelen groter. Met op termijn de nieuwbouw van onze school, was het tijd om nog een stapje verder te gaan. Zo werd het leggen van een multifunctioneel sportveld ons nieuwe doel. Hiermee willen wij als werkgroep onze kinderen de mogelijkheid geven zich op alle vlakken en met al hun talenten te ontplooien.

Jasper Stuyven

Jasper Stuyven is een jonge beloftevolle wielrenner uit Heverlee. Hij heeft zijn naam aan de school verbonden en is vast van plan ons te helpen om onze doelen te bereiken. Hij is zelf uit de buurt en weet als geen ander hoe belangrijk sporten is voor kinderen.
Met de komst van Jasper Stuyven als peter hebben we een hele toekomstvisie uitgeschreven waar we zoveel mogelijk van trachten te realiseren via activiteiten om zo tot ons doel te komen om sporten te integreren op alle mogelijke manieren bij de kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten