dinsdag 21 oktober 2014

Jasper Stuyven neemt wielerliefhebbers op sleeptouw voor Woudlucht

Jasper Stuyven werd verwelkomd door Louis Tobback. Er daagden ook heel wat jongeren op en er werd een truitje van Stuyvens ploegmaat Fabian Cancellara geschonken. - Foto's Baert
Aanstormend wielertalent Jasper Stuyven uit Heverlee haspelde gisteren samen met 250 wielerliefhebbers een tochtje van zo'n 20 kilometer af ten voordele van buitengewoon onderwijs Woudlucht. Bedoeling is zo geld in te zamelen voor een nieuw multifunctioneel sportterrein.

Baert Marc
Baert Marc
Het project zelf wordt gedragen door Kristel Vandenbempt die al zestien jaar lang als kinesiste aan de slag is in Woudlucht in Heverlee. Omdat ze zelf ook een fervente wielrenster is, wil ze met de komst van het sportterrein de kinderen met een mentale beperking of leerstoornis de gelegenheid geven om meer te kunnen sporten. Met de hulp van dorpsgenoot Jasper Stuyven en het hart-team van Familie-acteur Jef De Smedt zijn ze alvast op de goede weg, al was het voor de vele sportievelingen ook de ideale gelegenheid om met Stuyven een toertje te fietsen."Ik heb net een weekje rust achter de rug, dus het zal zoeken worden naar de goeie benen", lachte Stuyven vooraf. "Nee, dit is een heel leuk project waar ik graag mijn schouders onder zet. Ik denk wel dat mijn aanwezigheid de mensen hier heel veel plezier doet."

Wout (13), Milan (11) en Wietse (9) waren alvast klaar om Stuyven het vuur aan de schenen te leggen. "De vraag is of hij ons wel kan bijhouden?", grapten de drie broers. Een leuke uitsmijter was de 20 seconden sprint op de rollen waarvoor Jasper de richttijd neerzette. Uiteindelijk was het Jeroen Stiers bij de mannen en Lisa Dierick bij de vrouwen die het dichtst in de buurt kwamen. Jeroen mocht naar huis met een gesigneerd truitje van de Zwitserse topper Fabian Cancellara, Lisa mag zich binnenkort verwachten aan een etentje met Stuyven.

In functie van het multifunctioneel sportterrein zijn afgelopen week alvast de graafwerken begonnen. Men verwacht dat de kinderen er voor het eerst zullen kunnen sporten binnen 2,5 jaar.

(KHK)
Baert Marc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten